Тип програми: Portable/інсталятор
Підтримувані ОС: Windows/Linux/Mac
Ліцензія: Безкоштовна
Мова інтерфейсу: Англійська, російська

LazPaint

Від нестачі графічних редакторів на сьогодні не страждає ніхто. Вибір значний, є платні, є безкоштовні, на будь-який смак та на будь-яку операційну систему. LazPaint – може зацікавити вас своєю безкоштовністю, багатим функціоналом, портативністю та мультиплатформеністю.

Інтерфейс LazPaint схожий на аналогічні програми. Зліва відображається панель інструментів у вигляді іконок. При наведенні на останні появляється виринаюче вікно з назвою інструмента. Справа знаходиться палітра кольорів. При бажанні панелі можна поміняти місцями.

Створюючи новий документ, можна задавати розмір майбутнього зображення, співвідношення сторін та колір тла.

Векторні елементи, які створюються в редакторі можна перевести в растровий формат.

LazPaint містить у наборі за замовчуванням чимало фільтрів. В окреме меню виведена візуалізація.

Підтримується робота з шарами, легко змінювати прозорість, дублювати, міняти місцями та проводити інші звичні операції.

Панель інструментів частково дублюється у меню «Инструменты». Підтримується робота з кривими. Меню «Цвета» містить декілька інструментів для роботи з кольорами, відтінками, можливістю перевести зображення у відтінки сірого, негатив та ін.

Підтримується імпорт 3D об’єктів формату *. OBJ. Готове зображення можна експортувати у популярні формати та власний формат LZP. Є можливість експортувати зображення як іконку (формат ICO) та зберегти зображення як вказівник миші для Windows (формат CUR).

Інструмент пензель має лише два варіанти, але при бажанні можна імпортувати власні. Далі налаштувати розмір, ширину малювання та інші параметри, отримати ширші можливості (наприклад, використання імпортованого пензля як штампа).

Доволі непогана програма, яку можна взяти з собою на флешці, почати малювати на комп’ютері з Windows, а продовжити на Mac OS або Linux.

Російська мова присутня, але переклад неповний.

Сторінка програми LazPaint (потрібно вибрати дистрибутив для потрібної ОС, бітність та портативність або звичайну версію)